Informacje prawne
Zarządzanie danymi
Ustawienia historii osobistej w Vavus AI i Vavus Keyboard; dane obszarów roboczych Concierge mają odrębne ustawienia w konsoli.
Ostatnia aktualizacja: 23 października 2026 r. – wersja 2.1
Jest to tłumaczenie pomocnicze. Wiążąca jest wersja angielska.
1. Podstawowe ustawienie
Ta strona opisuje historię osobistą w Vavus AI i Vavus Keyboard. Te ustawienia pozwalają Państwu zdecydować, co jest przechowywane i gdzie. Czaty, połączenia, wizyty i nagrania w obszarach roboczych Concierge podlegają odrębnym ustawieniom po stronie serwera, opisanym w Polityce prywatności i Warunkach Concierge.
2. Synchronizacja historii
Historia osobista ma trzy tryby. Opcja „Synchronizacja”, czyli tryb domyślny, zapisuje zaszyfrowaną historię na wszystkich urządzeniach, na których są Państwo zalogowani. Opcja „Ręczna” przechowuje historię na Państwa urządzeniu i przesyła tylko wybrane przez Państwa wpisy. Opcja „Wył.” odrzuca nowe zapisy historii w chmurze. Żądania na żywo, które zdecydują się Państwo przetworzyć, nadal trafiają do usługi generującej ich wynik.
Mogą Państwo w każdej chwili zmienić tryb w Ustawieniach, a wszystko, co jest przechowywane, jest zawsze szyfrowane na Państwa urządzeniu, zanim je opuści.
3. Co jest szyfrowane
Nowe wpisy historii, dokumenty i zapisane nagrania audio są szyfrowane na Państwa urządzeniu przed przesłaniem i przechowywane jako szyfrogram, którego nie możemy odczytać. Komunikacja jest szyfrowana end-to-end między uczestnikami.
4. Komunikator i połączenia
Wiadomości osobiste są szyfrowane end-to-end, a my przechowujemy wyłącznie szyfrogram. Czaty i połączenia klientów w Concierge są przetwarzane na serwerze, aby asystent i Państwa zespół mogli z nich korzystać.
Nasze serwery mogą odczytać treść wiadomości osobistej wyłącznie w następujących przypadkach:
- Tłumaczenie wiadomości głosowych. Jeżeli poproszą nas Państwo o przetłumaczenie wiadomości głosowej, Państwa aplikacja przesyła tę jedną wiadomość bez szyfrowania, aby nasze serwery mogły ją transkrybować i przetłumaczyć, a wiadomość ta jest przechowywana w postaci, którą nasze serwery mogą odczytać. Najpierw prosimy o Państwa zgodę, rejestrujemy ją i poddajemy dostęp audytowi. Transkrypcja i tłumaczenie są przechowywane do czasu, aż wszyscy odbiorcy otrzymają wiadomość, i nie dłużej niż 30 dni. Nigdy nie dzieje się to, jeżeli Państwo tego nie wybiorą.
- Ankiety grupowe. Ankiety są szyfrowane end-to-end tak jak inne wiadomości; nasze serwery przechowują wyłącznie numery opcji oraz informację, kto na którą opcję głosował, aby móc policzyć głosy. Starsze wersje aplikacji mogą nadal wysyłać ankiety, których pytanie i opcje nasze serwery mogą odczytać, dopóki tego nie wyłączymy.
- Powiadomienia o zakończeniu połączenia. Po połączeniu z tłumaczeniem aplikacja może opublikować na czacie stałe powiadomienie o tym, że odbyło się tłumaczenie połączenia, i o czasie jego trwania. Nie może ono zawierać niczego innego.
- Zaproszenia na konferencje. Gdy ktoś zaprasza Państwa na konferencję, zaproszenie opublikowane na Państwa czacie pokazuje imię i nazwisko zapraszającego oraz kod pokoju.
5. Tłumaczenie połączeń i konferencji
Tłumaczenie połączeń i konferencji na żywo jest przetwarzane na potrzeby danej sesji i nie jest przechowywane jako historia, chyba że Państwo je nagrają lub zapiszą. Nagrania podlegają Państwa ustawieniu synchronizacji historii.
6. Historia klawiatury
Vavus Keyboard ma własne ustawienie historii z trybami: wyłączona, na urządzeniu i w chmurze. Tryb wyłączony nie przechowuje niczego. Tryb na urządzeniu przechowuje historię wyłącznie na tym urządzeniu. Tryb w chmurze tworzy kopię zaszyfrowanej historii na Państwa koncie, zapewniając dostęp z wielu urządzeń.
7. Jak dostawcy postępują z Państwa treściami
Aby wygenerować wynik, Państwa treści są przetwarzane przez zewnętrzne usługi mowy, tłumaczeń i AI. Konfigurujemy je tak, aby wyłączały Państwa treści z trenowania modeli i ograniczały ich przechowywanie do minimum wszędzie tam, gdzie usługa to umożliwia. Ograniczamy osobiste żądania tłumaczeń do tego, czego potrzebuje dostawca. Żądania w Concierge mogą zawierać dane identyfikujące klientów lub personel, jeżeli jest to istotne, jak wyjaśniono w Polityce prywatności. Dostawcy płatności i sklepy z aplikacjami otrzymują dane identyfikacyjne i transakcyjne niezbędne do realizacji zakupów.
8. Eksport, usuwanie i ustawienia konta
Mogą Państwo wyeksportować swoje dane, usuwać pojedyncze wpisy lub całą historię, zarządzać aktywnymi sesjami i ustawieniami bezpieczeństwa oraz usunąć konto. Zgodą na pliki cookie w witrynie zarządza się na stronie Polityka cookies, a my respektujemy sygnał Global Privacy Control wysyłany przez Państwa przeglądarkę.
9. Konta medyczne i korporacyjne
Konta medyczne działają na podstawie zawartej umowy Business Associate Agreement, z bardziej rygorystycznymi mechanizmami kontroli sesji, audytu i PHI, i korzystają wyłącznie z usług objętych umową BAA. Zabezpieczenia te mają zastosowanie wyłącznie do kont zatwierdzonych do zastosowań medycznych na podstawie podpisanej umowy BAA.
Klienci Enterprise mogą wnioskować o przegląd zasad organizacji, SSO, wdrożenie w chmurze zarządzanej w określonym regionie lub w chmurze dedykowanej oraz o opcje wdrożenia lokalnego (on-premises). Rejestry audytowe HIPAA zawierają wyłącznie metadane i są przechowywane przez sześć lat.
Jak sprawić, aby Vavus nie zapisywał mojej historii w chmurze?
Proszę ustawić historię osobistą na „Wył.” w Ustawieniach. Serwer odrzuca wówczas nowe zapisy historii w chmurze, choć wysyłane przez Państwa żądania na żywo nadal wymagają przetworzenia przez usługę. Opcja „Ręczna” przesyła wyłącznie wybrane przez Państwa zapisane wpisy. Historia obszarów roboczych Concierge ma odrębne ustawienia.
Czy komunikator Vavus jest szyfrowany end-to-end?
Wiadomości osobiste są szyfrowane end-to-end. Nasze serwery mogą odczytać treść wiadomości wyłącznie w czterech przypadkach: wiadomości głosowej, którą zdecydują się Państwo przetłumaczyć, za zarejestrowaną zgodą i z zapisem audytowym; ankiety wysłanej ze starszej wersji aplikacji, dopóki tego nie wyłączymy (nowe ankiety są szyfrowane end-to-end); stałego powiadomienia o zakończeniu połączenia, które zawiera wyłącznie czas trwania połączenia; oraz zaproszenia na konferencję, które pokazuje imię i nazwisko zapraszającego i kod pokoju. Czaty klientów w Concierge są przetwarzane na serwerze, aby asystent i Państwa zespół mogli na nie odpowiadać.
Czy mogę wyeksportować lub usunąć swoje dane?
Tak. Mogą Państwo wyeksportować swoje dane, usuwać pojedyncze wpisy historii lub całą historię, zarządzać ustawieniami bezpieczeństwa i usunąć konto za pomocą ustawień w produkcie.
Co otrzymują dostawcy zewnętrzni?
Dostawcy usług mowy, tłumaczeń i AI otrzymują informacje potrzebne do wygenerowania żądanego wyniku. Żądania AI w Concierge mogą zawierać dane klientów lub personelu, które identyfikują osoby. Dostawcy są skonfigurowani tak, aby wyłączać Państwa treści z trenowania modeli i ograniczać ich przechowywanie do minimum tam, gdzie usługa to umożliwia. Dostawcy płatności i sklepy z aplikacjami otrzymują dane identyfikacyjne i transakcyjne niezbędne do realizacji zakupów.
Kontakt
DCI Brands LLC, 312 W 2nd Street, Casper, WY 82601, United States. W sprawach prawnych, dotyczących prywatności, rozliczeń lub usunięcia danych prosimy pisać na adres support@vavusai.com.